Thursday, September 29, 2022
BallinaVitrina e libritLuan Sheshi-KOLAZH AGIMI...

Luan Sheshi-KOLAZH AGIMI…

KOLAZH AGIMI…
Shpinë-thyer zbret agimi,
tek qepallat qetë pulit,
ca përtac ky shtegëtimi,
rrezja-rrezes i thotë,-prit


Prit dhe pak…fare pak,
sa të shkund qerpikun lagur,
retë hutuara ç’i përgjak,
nga pas lënë hijen plakur…


Hija plakur shkon gjymtuar,
kokën fshehur nëpër skuta,
vala bregut s’ka munguar,
unë përhumbur kurr s’u nguta…


Shpinë-thyer zbret agimi,
mbi syprinë shtrirë gjymtyrë,
ca përtac ky shtegëtimi,
mbyt kolazhit ndërron ngjyrë…

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT