Tuesday, October 4, 2022
BallinaNgjyra jeteAnaliza e dhunës psikologjike tek vet njeriu, por tek vet femra si...

Analiza e dhunës psikologjike tek vet njeriu, por tek vet femra si ndikon?

Dimë që vete njeriu po dhunohet psikologjikisht , shpirtërisht , fizikisht, po nga vet njeriu.
Këtu duhet të kemi një specifikim të përqindjes% të dhunimit psiko+mendor+fizik në baze të të dyejave gjinive. Po pësojne kriza të mëdha mendore njerzit sot , e kriza fizikore që po lejnë shenja në jeten e tyre. Një statistik e përqindjes në baze të ndodhive të fundit dhe shumë ndodhive të tjera është kjo:Bazuar siç shikojmë dhe tabelën e përqindjeve% në bazë të dy kategorive gjinore shikojmë dhe vejm re se; Minimalja 70-80% femra po dhunohet:
1.Psikologjikisht
2. Fizikisht
3. Emocionalisht
4-Shpirtërisht
-Dhe gjurmët nuk po fshihen nga gjinia mashkollore.
Ndërsa bazë të kësaj tabele shikojmë se : gjinia mashkullore po rrenohet nga vet’vetja e tyre 70% ,dhe mashkulli nga vet femra 20% ka dhunim psiko-fizik-mendor.
Mesazh: pra shkatrrimi njerzor sot po vjen nga vet dora e njeriut , mendja e njeriut. Ndërsa duke u bazuar në tabelen si gjinia mashkullore ose femrore po shkelin nga mungesa e vigjilences së prindrit , nga mungesa e vigjilences instuticionale shtetore- private.
Nga : Manjol Daçi( Koka).
Qerime Daçi.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT