Wednesday, November 30, 2022
BallinaVitrina e libritBegu Davë-Ditë e re...

Begu Davë-Ditë e re…

Ditë e re…

Dita e re nisi…
ushqyer me ankthin e natës zgjohem,
me një buzëqeshje të fshehtë
shoh dritën që z’bret nga qielli.


Rrezet e diellit
si memece ulen lehtë ,
kalaja e shpirtit mbahet e mbahet…
me këngën e zemrës !


Në mëngjesin e brishtë
i gjith ankthi s’truket ,
dita e re nisi sot sërisht

,
sytë e lodhur nga nata , menjëherë çilen ,
dhe në mendime të ëmbla ,
rrisim shpresën e çmuar ,në ditën që rinis !

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT