Monday, September 25, 2023
BallinaVitrina e libritValbona Kolaveri-TË PËRKAS

Valbona Kolaveri-TË PËRKAS

TË PËRKAS

Të përkas
jam e jotja
më përvetësove
në çdo kthinë të shpirtit tënd
E di fort mirë
sepse e ndiej
kur rehatuar je
kafen duke pirë
aty në qoshkun tënd
dhe lexon dy tre rreshta poezi
ato ,të cilat ndoshta dhe më bënë poete
e ti qesh nën zë dhe thua
më përket
se aty jam dhe unë
prandaj këto vargje i dua
Po po i do
e thua pa frikë
se të përket ty ajo poezi
ndaj më përvetëson si poete
Sepse ti qan e qesh me mua
flet me qiej njësoj si unë
E ndiej sepse kur unë lutem
vlagët e mërzive netëve
në ajri erdhën lutjeve dhe tek ty
Dhe shpirti yt
brof me hov në timin shpirt
e bashkë harbojmë n’yjësi
qeshim,qajmë
e dashurojmë marrëzisht
veç hënës i besojmë
pa drojë
Kur t’më lexosh sërish
po po, hyjsh besoj
unë e di që s’jam unë
se të përkas
aq shumë të përkas
sa më duket
që dhe ti,
bashkë me mua
je poet
Sepse të përkas
ta dish

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT