Tuesday, January 31, 2023
BallinaVitrina e libritMiranda Troci Derti-Vargu ka emrin tënd bir!!!

Miranda Troci Derti-Vargu ka emrin tënd bir!!!

Udhētoj bashkē me hënën nè preludet e natēs..
Errēsira bashkë me lotin mē vijnë nëpēr muzë..
Kafshoj buzët trishtueshēm me shpirtin plot mallē..
Pēr ty bir në kurbet qè festë s.ban kurrē.

.
Sonte muzēs dhe vargut i vura emrin tēnd o bir..
Pērvēlimit që se mban shpirti veç hëna ma beson.
Ajo mi sheh lotēt dhe brengēn në shpirt..
Prek shpirtin dhe më ndrit vagun dhe mua vēshtron..


Tek presim agimin tē dalë por arsye ska ..
Shpirti nuk zbardh edhe pse dita po agon.
Mbi fletē e muzë loti aty më ra…
Enigmē gozhduar dhe derman aty kērkon…


Tē kērkoj nëpēr prelude por heshtur mbes pa fjalē…
Damarēt po plasin e shpirti nxjerr llavē qè djeg edhe palcën..
Hëna e bekuar që e ndrit udhën bijve kurbetqarè..
E mua mu bë muzè ku qava mbi varg tërë natēn..


Unë bashkë me hënën vargut i dhamë një emēr..
Emrin e paditëve tè orēve të liga të shekujve…
Përtej dhimbjes pa fjalë qè të ngulet gjamè çdo nane nè zemēr..
O bij të pashpresè tè kësaj dite të vdekur…


Mes gjamës dhe ferrit ditēt si ti jetoni ndryshe..
Ora e kohēs dhe ëndrrēs po sos dhe po vyshket..
O bir po të bekoj me lotin që po më shkul shpirtin..
O fryt i epokēs së namur e kalbur të jetës sè padritē…

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT