Tuesday, January 31, 2023
BallinaVitrina e libritMimoza Maria Ajdhoni-Rrugica e dashurisë

Mimoza Maria Ajdhoni-Rrugica e dashurisë

Rrugica e dashurisë

Sa herë vetes i premtova,
mos kaloja përsëri,
te rrugica ku kujtimet,
hedhin valle, ngrene dolli

.
Te rrugica që mban ende,
aromën e dashurisë tonë,
do ta ngjalli përsëri,
edhe pse është tepër vonë.


I flas mëndjes të harrojë,
rrugën ku veja e vija,
i flas zemres, e qortoj,
po s’urdhëroj këmbët e mia.


Ato shpesh aty më çojnë,
sikur kohën do kthejnë pas,
malli mendjen e pushton
dhe llogjikën do të vras.


Por gjithë jetën dhe të shkoj,
nuk i shoh më ata sy,
vetëtimë në rrufe ndjenjash,
nuk do jenë më kurrë aty.


I flas shpirtit të harrojë,
ç’ka kaloi pas nuk kthehet,
mos të zhytet në kujtime,
se pa pirë….askush nuk dehet.

Artikulli paraprak
Artikulli i ardhshëm
TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT