Saturday, December 9, 2023
BallinaVitrina e libritNdoc Gjetja -PLEQËRISHTE

Ndoc Gjetja -PLEQËRISHTE

PLEQËRISHTE

Më në fund u plakëm grua,
siç e sheh dhe vetë
me thinja të bardha e rrudha
na mbushi kohë e sertë.


Dhe shëtitjet i rralluam
nëpër dhomë vijmë përqark,
dhe në vend të tyre shtuam
kollën dhe kafenë me pak.


Sa më ka marrë malli, grua
të zemërohem qoftë dhe kot,
si dikur atje tek udha
kur të shihja me një shok.


Ne kemi vite që pasqyrën
e përdorim shumë rrallë
se kemi sytë e njëri-tjetrit
fytyrat tona për t’i parë.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT