Tuesday, October 3, 2023
BallinaVitrina e libritValbona Kolaveri-GRUA PREJ GURI

Valbona Kolaveri-GRUA PREJ GURI

GRUA PREJ GURI

Gjysmë gur
Gjysmë mish


Hir i dalë
Nga gjysma kohësh
Që tronditën troje


Bijë e dashurive
Qē u kënduan qiejsh


Dhe kulluar
Lot i dielltë
Rrëmbyeshëm
Shkoi me rrjedhë të Drinit


Të rrēfeje legjendën,
Visesh


Mbështjellë
Me dantellë ëndrrash
Gji i mbetur jashtë


Jetë e gdhendur gur
Pret ,
Të kumbojë motesh


Jehonë e zërit të saj
Melodi e veshur degësh
Shelgjeve,
Mbi Bunë


Trokëllin me kuaj fatesh
Zanave,
Të udhëve të mençura


Rozafat
Ëngjëjsh zbret mbi kryt
E hyjtë
Këngë e historisë

Nuse përmbi nuse
Grua guri
Qëndrestare jetë.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT