Monday, December 11, 2023
BallinaTurizmiKulla e Mic Sokolit në Bujan të Tropojës, një vlerë e madhe...

Kulla e Mic Sokolit në Bujan të Tropojës, një vlerë e madhe historike

Në kuadër të nismës “Njih trashëgiminë”, Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore Shkodër, prezanton një tjetër monument kulture me rëndësi të veçantë. Ajo është Kulla e Mic Sokolit, Monument Kulture, Kategoria l ( e shpallur në vitin 1974).

Kulla e Mic Sokolit gjendet në fshatin Bujan të Tropojës.Ndërtimi i saj daton në shek. XVIII. Është një banesë tradicionale trekatëshe prej guri, që përfaqëson arkitekturën e kullave të Malësisë së Gjakovës.

Kati përdhes ka shërbyer si vend magazinimi dhe për mbajtjen e kafshëve, ndërsa katet e sipërme janë përdorur për banim.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT