Sunday, July 21, 2024
BallinaVitrina e libritSheqere Sina Ozuni-LULES QË MBIN PËRMBI GURË ZHARDHOKU NUK I VDES KURRË.

Sheqere Sina Ozuni-LULES QË MBIN PËRMBI GURË ZHARDHOKU NUK I VDES KURRË.

LULES QË MBIN PËRMBI GURË

ZHARDHOKU NUK I VDES KURRË.

Lulja kur rritet mbi gurë,
S’ vdes nga dimri, s’thahet kurrë.


S’zhduket rrënja asnjëherë,
lind e çel në çdo pranverë.


Xixëllon nëpër lëndina,
mbretëreshë që e lind stina.


Ka zhardhokun, poshtë në tokë,
bashkë me shkëmbin janë shokë.


Lulen që mbin përmbi gurë.
nuk ka erë që ta thajë kurrë.


Në u dashtë, dhe në dhjetor,
fryn një erë që sjell shpresë…
Çelet lulja mbushet plot:
Jeta-thotë- nuk mund të vdesë!

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT