Monday, December 11, 2023
BallinaVitrina e libritMurtez Asllani -PRONARI KOPRAC

Murtez Asllani -PRONARI KOPRAC

PRONARI KOPRAC

Një pronar n’katund
kopsht të bukur kishte,
me lule e trëndafila
hijeshi vendit i jepte.

Aty loznin fëmijët
kënaqeshin çdoherë,
pronari i shikonte
dhe villte vrerë.

Ishte shumë koprac
fëmijët s’i linte t’qetë,
por një ditë papritmas
lulet u thanë vetë.

Në kopsht mungonin fëmijët
kopraci u dëshpërua,
ç’u bë kështu me kopshtin
fëmijët i kam hidhëruar.

Kopraci u pendua
e pa sa shumë gaboi
ua ndërpreu lojën fëmijëve
dhe kopshtin e varfëroi.

Lëreni të qetë fëmijët
që ata të gëzohen,
të rriten të lumtur
dhe në lojë t’argëtohen.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT