Monday, December 11, 2023
BallinaVitrina e libritZahide Marije Ukaj-KËTU ISHA-KËTU JAM

Zahide Marije Ukaj-KËTU ISHA-KËTU JAM

KËTU ISHA-KËTU JAM

Oj malësore
Me Plis të bardhë
Ne kêto troje
Kur ke ardhë ?


Këtu isha
Dhe këtu jam
Këto troje
Në shpirt i kam.


Nuk kam ardhë
Prej Anadolli
Bi shqipëtare
E këtij trolli.


Këtu u linda
Në ketë cep guri
Në ketë vend
Valon Flamuri.


Jam shqiptare
Me traditë
Ne këto troje
Lindë e rritë.


S‘me pelqen
As një vend tjeter
Këtu flas Shqip
N’trualln e vjeter.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT