Monday, May 20, 2024
BallinaLajmeZelanda e Re në plan për uljen e konsumimit të duhanit .

Zelanda e Re në plan për uljen e konsumimit të duhanit .

Zelanda e Re do të ndalojë shitjen e duhanit për gjeneratën e saj të ardhshme, në një përpjekje për të hequr përfundimisht duhanin.

Të gjithë të lindurit pas vitit 2008 nuk do të jenë në gjendje të blejnë cigare apo produkte duhani gjatë jetës së tyre, sipas një ligji që pritet të miratohet vitin e ardhshëm, raporton BBC.

Mjekët dhe ekspertët e tjerë të shëndetësisë në vend kanë mirëpritur reformat “lider në botë”, të cilat do të reduktojnë aksesin në duhan dhe do të kufizojnë nivelet e nikotinës në cigare.

“Kjo do t’i ndihmojë njerëzit të heqin dorë ose të kalojnë në produkte më pak të dëmshme dhe do t’i bëjë shumë më pak gjasat që të rinjtë të varen nga nikotina,” tha Profesor Janet Hook nga Universiteti i Otagos.

Zelanda e Re është e vendosur të arrijë një objektiv kombëtar për të reduktuar shkallën e saj kombëtare të pirjes së duhanit në 5% deri në vitin 2025, me synimin për ta eliminuar përfundimisht atë krejtësisht.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT