Monday, May 20, 2024

UJKU

UJKU

Dy Shqiptarë të mençur u grindën një ditë

Me shqelma, me grushta godit e godit.

U shanë e u rrahën, ç`je ti e ç`jam unë

Nga vëndi ku rrinin të dy u vërsulnë.

Me flokët përpjetë, me thonjtë në fyt

Njeriu njeriun kërkon që ta mbytë.

Kërkon t`i marrë jetën, të gjallë ta hajë,

Kërkon ta vrasë natën, e ditën ta qajë.

Jo kjo është jotja, jo kjo është imja

Të ndahet edhe trau, të ndahet edhe qimja.

Me sy të përflakur,në kokë hipën gjaku

-Këtë ma la gjyshja…këtë ma la plaku.

E kalon aty pranë një ujk i uritur,

E ndal vrapin ujku, u thotë i çuditur:

“Ju dija të mençur, ju dija të zgjuar

Edhe kafshët urtinë nga ju kanë mësuar.

Po ndaluni djema! Pse ziheni? Mosni..!!

Kur rrugës kalova kujtova se lozni

Dhe desha t`u haja, por tani s`kam ç`ju dua

Se ju qënkeni ujqër, më ujqër se mua..!”

~ Jorgo Papingji ~

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT