Tuesday, June 18, 2024
BallinaVitrina e libritCikël poetik me poeten Mirishahe Elshani

Cikël poetik me poeten Mirishahe Elshani

KËNGA E ZHGËNJIMIT

Dola nga palca e dhembjes

Dola nga palca e vuajtjes

Shpërtheva në lot gëzimi

Shpërtheva në fjalë zemërimi

Këndova për të vdekurit

Sa herë mërzitem me të gjallët

I kujtoj edhe të zhdukurit

Që s’u pam me ta kurrë

U mbyta në heshtjen e përmotshme

U fundosa në vargjet poetike

Tani si të qaj për të gjallët

Apo të këndoj për të vdekurit

Si të dal andej murit të mallkimit

Sa e rënd është pesha e mashtrimit

Rrufetë e kohës më dogjën

Vetëtimat e zhgënjimit m’verbuan

Prandaj dal nga vetja

Prandaj çmendem nga tretja

Bëhem akull para diellit

Me këngën e zhgënjimit

………………………………………..

ZËRI I HESHTJES

Më rikthehet në veshin tim

Dhe diellin m’a zhbën

Trupi im nuk ka qetësi

Përderisa të m’i kthejn eshtrat në liri

Mē janë shumëzuar dhembjet si ditët

Mē janë shumëzuar ëndrrat dhe plagët

Në kërkim të tyre

Pastaj në ankth kam jetuar

Pa e ditur kur kemi m’u takuar

Me diellin në perëndim lindi

Fytyrat m’i përlindi

Mua më mbetën vetëm kujtimet

Në lotin e ngrirë

Shqipëria nuk më mbajti pranë

Por një ditë aty jam

Ata që kanë zë heshtje

Ata që e kanë vesh petkun e dheut

E kanë emrin tim

Këtu të përjetëshem atje në amshim.

………………………………………………

VDEKJA ËSHTË MË E BUKUR

Kur shpirti ka dhembje

Kur ndiesh i shtypur

Kur ke pëherë uri

Kur mbetesh vetmi

Kur ëndrrën e ke të sigurt

Kur udhës shkon për Shqipëri

Zogjtë kur këndojnë për bukuri

Kur vdes për liri

I ultë është ai njeri

Në zemër kur ka mëri

Frymon qenia ime përsëri

Sa herë na kërcnon djalli i zi

Atij që i çartet shëmtia

E çmend vetëm fantazia

E vret gjaku dhe

dëshmia

E vret guximi e dashuria

Jemi lodh me projektet e dështuara

Jemi lodh me fjalët e trilluara

Vdekja më e bukur është

Me urtësi t’a fitosh pavdeksin.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT