Tuesday, January 31, 2023
BallinaKulturëSi ndikon teknologjia sot tek të rinjët në psikologjinë e tyre?

Si ndikon teknologjia sot tek të rinjët në psikologjinë e tyre?

Si ndikon teknologjia sot tek të rinjet në psikologjin e tyre?

Ndikimi i teknologjisë sot tek të rinjet ndikon:
1. Po rëndon psikologjin e të rinjeve
2. I ka lodhur psikologjikish
3. I ka bërë pasiv për jeten
Pra mund të themi se: Përdorimi i teknologjis po ndikon më shumë negativisht sesa pozitivisht.

Ç’farë pasojash po sjell përdorimi i teknologjis tek njeriu?

Pasojat janë të shumllojeshme , pasoja e pare është : Marrja dhe dhënja e informacionit se sa i sakt është siç e thamë dhe më lart . Rëndimi i madhe psikologjikisht dhe mund të themi që të rinjet , ndihen të dobishem në bazë të lajkave që po marrin.

Sa të varur janë sot të rinjët mbase përdorimit të teknologjis?
Duke qen se ;Prinderit nuk po i kushtojnë shumë vëmendje fëmijeve të rinjëve ateherë mbeshtetja pas prinderit për të rinjët është vet përdorimi i teknologjis.
Prandaj mund të themi: Se sot po rritet më shumë përdorimi i teknologjis nga mungesa e vigjilences së prindërimit.

Anët pozitive dhe negative që sjell sot përdorimi i teknologjis.
Anët pozitive janë: 1.Marrja dhe dhënja e informacionit
2. Kryrja e proçeduarave të ndryshme
3. Kthimi i informacionit në orare të ndryshme…
Anët negative:
– Ndikimi në mirëfunksionimit të shëndetit mendor të njeriut ku këtu prek psikologjin e njeriut, dhe lidhjen mendore-fizikore të njeriut.
-Perjetimin e gjendjes së stresit dhe rritjen e agrisivitetit .
-Pra vet përdorimi i teknologjis tek të rinjët është një like dhe një pelqim.

A kemi nevoj për kaq avancim të madhe teknologjik?
Teknologjia sot ka përparuar shumë ç’farë po ndodh me këtë lloj përparimi teknologjik mbi njeriun?
-Njeriu po bëhet jo aktiv
– Njeriu po bëhet jofunksionues në çdo lloje mënyre.
Lind pyetja : Ku përdorimi i teknologjis ka arritur të kryej funksionet njerzore , ç’farë mund të kryej vet njeriu? Prandaj mund të themi : Se nuk kemi nevoj për avancim kaq të lart të teknologjis.

Mesazh: Nga përparimi dhe përdorimi i teknologjis njerzit nuk po dijn të lexojn rrjedhëshëm, dhe shkrimi i tyre është me gabime të shumta autografike .
Pra: Ka humbur shkrim-leximi.

Nga: Manjola Daçi (Koka)
Qerime Daçi.

Artikulli paraprak
Artikulli i ardhshëm
TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT