Monday, December 11, 2023
BallinaVitrina e libritSanie Tushi Rrokaj -PASION I DËSHIRËS

Sanie Tushi Rrokaj -PASION I DËSHIRËS

PASION I DËSHIRËS

…Ejjj ….hënë …
Buzëqeshi bukurisë tënde .
Të kam pranë edhe se je në largësitë qiellore …..plot dritë e shkëlqim…
Më jep mundësinë të flas me yjet që u është zbehur shkëlqimi .
Të shpërndajë mjegullën në majat e maleve
të mos fshehin ngrohtësinë në heshtje.
Frymëmarrjen e dlirë me dritë të artë..
Kjo është udha e jetës me besim tek e bukura
Ku qielli hapë retë e bardha …të zbulojë kaltërsitë në hapësirën e pafundme .
Hëna më përgëdhel me bukuritë e saj në mendimet e mia të heshtjes më orienton drejt udhës së ndritu për të zgjedhur jetën … ..plot ….mrekulli…..
Aty fillon jeta plot shkëlqesi e buzëqeshje .
Qielli hapë dhe largon retë e zeza ku…
….retë e bardha bëhen si margaritarë.
Hap retë me duart e mia për të hyrë në zemrën e diellit ….
…bisedoi shtruar me rrezet e tij
… për mirësinë në jetë …
që është thesar i ç’do njeriu !
Hëna e shndritëshme ….portë e hapur sa e bukur në lartësi ku shpirti ka gjithmonë rreze shpresë edhe në stuhitë ku hedhë tej brengat dhe lëngatat ..
përqafon diell e hënë..për
….pranvera të lulëzuar me plot lule të çelura
.ku të vijë gëzimi e lumturia si engjëll i bardhë në fluturimin e mendimit.
Kaltërsi e qiellit përhapet si magji duke bashkuar grimca e jetës për një energji të pastër duke kërkuar motivin e ri ..
…në ditët e bukura në ç’do lindje e perëndim të ……diellit..
.
Pema e lumturisë është gjithmonë aty ku nis
fluturimi i një jete të re plot optimizëm e bukuri …..në ditët plot shkëlqim e jetë!
….Këtu do jetë bardhësia nga gjumi i fjetjes së ….mendimeve … nëpër
…… ëndërra të bukura plot dritë…..
Yjësia ndihet sërishtë e sërishtë vezulluese…. si margaritarë të mbushur plot dritë e ngrohtësi.
Si flladi i pranverës duke çelur lëndinat e shpirtit me dritë të artë..
….Zgjidh të jetosh jetën .
….sikur të jetë një mrekulli … nëpër gjirin e …natyrës së bukur …
Nëpër mëngjezet plot freski e bukuri .
…..ndiej tik … taket e zemrës së saj

…Shiko Ylberet që ndriçojnë nga largësi …
….shpejto të kapësh bukuritë e tyre..
Dëshira dhe vullneti i të jetuarit janë rrezatimi në motivin e humbur të jetës .
Sekreti i jetës fshihet thellësive të vetvetes ..
Kërko bardhësi ..Se qielli do hapet ……përfundimishtë..

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT