Friday, February 23, 2024
BallinaVitrina e libritAlab Sibel-Ç’farë Padrejtësie

Alab Sibel-Ç’farë Padrejtësie

Ç’farë Padrejtësie

Ç’po thotë bota sotë
Me vaj në buzë mbetëm
Nga moti në motë
Me kënduarë s’po del zani
Me vajtu po shymet vatani
Eh kjo bota e madhe në padrejtësi
Sa zollumin na e bani ,,


S’ka të ndalurë kjo po shihet
Nëpër shekuj trazirat përzihen
Sot ballkanin e sulmon bota


Lotë e gjamë shkuan në shum mot-mota
Me duar në gji mbeti edhe nënlokja
Padrejtësishtë tu na sulmuar bota ,,
Sot ballkani prap në trazira
S’po i gzon hala siq duhet ditët e lira
Po e sulmojn në padrejtësira


Bota po silet sikurë mafia
E mbjellë sherrin gjithmon tinza
Po na zhgënjejnë me padrejtësira ,,
Ti kujtojm dhe kohët e vjetra
Gjithmon sulm nga ajo kuqedra
Lajme të trishta nga ç’do anë
Pa mëshirë na shkdlën e na vranë
Nëpër shekuj lotë e gjamë
Thikë pas krahëve tui na dhanë ,,


Rriten tinzaret në turishtë
S’kan të ndalurë padrejtësitë
Botë e madhe mitë e dinë
Vetë jepë lajmin e trishtë
Edhe bënë sikur asgjë s’dinë
Tu na sulmu me padrejtësin ,,


Thahet lulja mirë pa qelë
Bota e madhe në shpirtë ka helmë
Ç’po vrapojnë natën e ditën
Kti njerzimi me ja fikë dritën
N’padrejtësi ashiqare
Në padrejtësi tu ja lujtë dhe politikën ,,

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT