Sunday, June 23, 2024
BallinaVitrina e libritMurtez Asllani-E NESËRMJA

Murtez Asllani-E NESËRMJA

E NESËRMJA

Ditët rrjedhin ngadal
secila lë kujtime
ato mbesin në mendje
dhe në zemrën time.

Gëzoje të sotmen
për nesër pak mendo,
se jetës nuk i dihet
sot i lumtur jeto.

E nesërmja vjen,
por ne a do të jemi
t’i shfrytëzojmë hareshëm
të gjitha mirësitë që kemi.

shumë njerëz s’mendojnë fare
që jetën ëmbëlsisht ta shijojnë,
por u shkon jeta me telashe
dhe asnjë ditë nuk e gëzojnë.

Mos e lër për nesër
se ndoshta bëhet vonë
e humb rrugën e nisur
dhe nuk di kah shkon.

Të nesërmet s’ndalen
dhe jeta vazhdon,
o,njeri i mençur
nisja puno sot!

Sot e nesër kalojnë
mos përto të punosh,
se veç me punë fisnike
jetën do ta gëzosh.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT