Monday, May 20, 2024
BallinaTurizmiBukuria magjike e Drinit të bardhë ...!

Bukuria magjike e Drinit të bardhë …!

Drini i bardhë ështe lumi i cili rrjedhë pjesën perëndimore të Kosovës , rrespektivisht Rrafshin e Dukagjinit .

-Si njëra nga vendet më atraktive turistike ne Kosovë është burimi i Drinit të bardhë në Radavc të Pejës . Natyra e bukur dhe gurgullima e ujit japin nje pamje fantastike për syrin dhe mendjen .Ku shumë turist e gjejne qetësinë shpirtërore dhe rehatinë , përposë ambientit te bukurë turistët mund të shijojnë edhe ushqimet tradicionale te zonës te cilat ofrohen ne restaurantet ne afërsi .Drini i bardhë buron rrëzë malit të Rusolisë nga gurra e shpellës së Radavcit, me 586 m lartësi mbidetare . Poashtu Drini i bardhë mbledhë me vete edhe ujërat e Lumbardhit të Pejës, Erenikut, e Lumbardhit të Prizrenit. Me një madhësi prej 4,646 km², baseni i Drinit është më i madhi nga katër basenet ujëmbledhëse të Kosovës.

Pamje mahnitese nga lartë Drini i Bardhë!

Shtegu per kembësorë buzë Drinit Bardhë !

Ujëvara e Drinit të bardhë !
TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT