Thursday, June 13, 2024
BallinaNgjyra jeteGjendet peshku me pamje alieni në Kaliforni

Gjendet peshku me pamje alieni në Kaliforni

Në Kaliforni është parë një peshk që i ngjan shumë alienëve.

Ekziston një peshk i fshehur me alienin që jeton rreth 2000 metra nën oqean në brigjet e Kalifornisë dhe ka një kokë të tejdukshme që ekspozon sytë e tij të ndezur, transmeton lajmi.net.

I quajtur peshku fuçi, krijesa në det të thellë dhe pika nga Instituti i Kërkimeve të Akuariumit të Monterey Bay (MBARI) duke përdorur mjetin e tij me telekomandë (ROV).

“Automjetet Ventana dhe Doc Ricketts të MBARI-t me operim në 5,600 zhytje të suksesshme dhe kanë qenë më shumë se 27,600 orë video – megjithatë ne e kemi hasur këtë peshk vetëm nëntë herë”, thuhet në përshkrimin e videos. .

Peshku i pakapshëm ka dy dhëmbë të vegjël aty ku normalisht do të ishin sytë, por në vend të kësaj, sytë e tij janë dy rruzull jeshil me

shkëlqim fytyrën që shikon lart drejt majës së kokës.

Sytë e tij janë në atë pozicion për të lejuar krijesën të skanojë ujërat mbi të për ushqimin, pasi ajo jeton aq thellë ku ushqimi është i frikësuar, së bashku me lejimin e saj të rrotullojë sytë përpara.

Ata njihen tubarë, të gjitha si këto janë midis krijesave të detit të thellës, të gjithë nga një retinë me shumë dhe një lente të madhe, gjë që u lejon atyre të zbulojnë sasinë maksimale të dritës në një drejtim.

Sipas biolog evolucionarë, peshku zhvilloi një ndjenjë kaq të shikimit si rezultat i mjedisit të ashpër ku jeton, ku mund të jetë rrezet e diellit.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT