Thursday, June 13, 2024
BallinaVitrina e libritCikel poetik me poeten Mimoza Bici

Cikel poetik me poeten Mimoza Bici

E din çfarë dua?

Sigurisht e din

Por s’mundesh

shterrur burimesh

pa prekur oqeanin

ku frika të mbyt…

Oqeani .. qielli

janë riciklim

terren të padukshmes

e ku shpirti nuk grindet më

as me trupin e vet.

Udhëtoj pa stacione

nuk di si hypin e zbresin udhëtarët trenit tim ajër

Di se janë të zhurrmshëm

gazmorë

qeflinj

perversa

tek hypin zbresin

e ne vagonin e fundit

janë ata… të ricikluarit

Përse luan me mua i dashur?

E gjithë jeta është një lojë

si çdo lojë do përfundoj.

Lojë e frikshme tek më shtyn

të digjem ferrit

lundruar parajsës

imagjinata idiote.

E din çfarë dua ?

Sigurisht e din

por s’mundesh ..

………………………….

E fundit jam Unë –

Historia ime…

Fuqia e marrë nga ty drita ime

Sa herë vij këtu

Liqen i mjellmë

E vetmja folezë

ku takohet shpirti me ty

Gjej veten time të freskët

Me dëshirën

të zhytem thellë

E të jem pika e mbledhur dashurisë

mallit për ty !

I njoh mirë lojrat e jetës

nuk jam program ndalues

s’kam të bëj me njerëzoren

sado djallëzuar

Endem udhës liqenit të mjellmtë

Freskisë së dashurisë

mallit për ty.

………………………………….

Ku ishe

Ku ishe deri tani

Më the : je engjëll

petal i artë

trazira kudo ku shkoj

sa dhe vdekjes xhelozon….

Me diellin grindeshe

tek sytë m’i përcëllon

Shiun urreje

lëkurës kur m’rrëshqiste

si buzët e tua burimeve të gjinjta

tek tregojnë udhën e një guve të mistershme

ku zgjon e dashurohet vet dialli…

aq sa për çdo zbritje

rrjedhja zbulonte smerald

për t’u zhytur thellësisë

ku ndalesa e fundit

nuk është veçse

fundi i lavdisë…

Mos më lodh me ëndrrën

pengu yt

Më bëj të të dua pafundësisht

ashtu duke u larguar..

Zemër,

pak kohë ka mbet pa u eksploruar

E ardhmja i përket qiellit

Nën guva smeraldët

mbi eshtra mbeten ndriçuar…si udha ime

Kjo jetë vegim

ecje pa kthim.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT