Thursday, June 13, 2024
BallinaVitrina e libritUrtësiThëniet më të bukura të Faik Konicës

Thëniet më të bukura të Faik Konicës

1.Në qoftë se Shqipëria do të vdiste ndonjëherë, atëherë në epitafin e saj do të duhej të shkruhej:
`Shqipëria lindi nga Zoti, shpëtoi nga rastësia, vdiq nga politikanët.`”

2.“Sa lehtë përdorë njeriu fjalë të mëdha për të mëshehur nën ‘to intriga e për të shfrytëzuar zemërime të veçanta.”

3.“Njerëzit e paditur, në shumicë, rrojnë më tepër se të diturit, se këtyre u punon nat’ e ditë mëndja e ashtu u prishet më shpejt organizmi.” 

4.Instinkti kombëtar është konkluzioni që një popull nxjerr nga shumë shekuj përvojë. Ky instinkt nuk të gabon asnjëherë.

5. Rinia është e çiltër dhe çiltërsia është armiku i natyrshëm i sharlatanëve.

6. Nuk mund të lexohet nëpër rreshta ajo çka nuk ekziston.

7.Pa dyshim, çdo parti ka të drejtën, madje dhe detyrën të shtojë radhët e veta në dëm të atyre që i kundërvihen.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT