Saturday, July 20, 2024
BallinaVitrina e libritCikël poetik me poetin Demush Mehmeti

Cikël poetik me poetin Demush Mehmeti

FSHESË LOTI MUA MË KE

 Vallë në të cilat thellësi

ëndrre më je zhytur

Ndoshta të kënaq përqafimi im

Fluturon si pulbardhë detit të qetë

Lumturohesh në tëndën loj

O pëllumb i syrit tim

Më i rritur pret çdo agim

Vallë a e ndjen këtë timen dashuri

 Buzqeshjën me gjithë zemër

 Mallë që më djegë në gji

 Vlerë përtej vlerës së çdo ari më je

Rritu kështu si dua fshesë loti mua më ke.

…………………………………………………………….

VORBULL FRYMZIMI

Dhe kur më ndodhë ngatrrohet lëmshi fjala

s’tfillon

Vorbullë frymëzimi

 sillet më përbin

Sillët s’din me u ndalë

 Vazhdoj me të pakëputurën vallën

 time

Lozi me vargun tim

Sado ta them ato fjalë që mi donë shpirti

 Prapë them pak

 Prapë do të mbetem i fryer

S’do zbrazëm dot

 Buzëqeshja ëmbëlsirë vret

shtatqinmi dreqër

 Sofren u a kthen

 mbrapsht

Hidhërimi ndjenjë

ligësi botën rrotullon

 Sa keq më gjindosë

Bëhem frymë e shpirtit

varfnjak

Digjem për kot

 E liga e të ligave s’do

të më shiton

 Sado më josh

 Dashuria ime më

mbron

Digjet tretët e zeza

shpifje me frymën

e saj.

…………………………………………

KRAHNEZË STINE

 Si përherë ardhur në

 fund të vitit

 Në kohën e vet

Rrugës së zakont

Krahnezë stine tokën

mbulon

Flokut tim mi ngjan

 Mjegullira mugëtir

 lëshon shtat

Si të miat rrudha

palosur në ballë

Kristalët binë

Shkrihen buzës sate t’tharë

 Akullnaj acari kaplon

 gjithëgjën

Si t’shuhet etja ime

 Zjarr

 Në thellësi bërthame

zien vullkan

Vjen fundviti Kohë këndelljes dhe

lindjes

Dashuri

 e pëshpritshme

Ngrohtësi e vakët

Zgjohet shpresë e

 hyjënishme .

…………………………………………..

MË PRIT LEO MË PRIT

 Më prit Leo më prit

kur ti ende s’kupton

tek ti unë do vi

Do të flas më aromen

 trupit tim

Të përqafoj

ngrotësisht

Do të të ngrohë fort

 më timen dashuri

 Do të vi ta sjellë pak

aromë prej kësaj tokës

sonë

Ku u linda unë gjyshi

Babai yt

 Den baba den

Gjysh dhe stërgjysh

Do të takohemi në ato

stacione të vakëta

shtegtimi

Fat dhe brengë

Barrë e tonës histori

 Unë do mjafton të më

ndijesh ti

 Foton ta kesh kujtim

Lutem nesër të

 krenohesh për krejt

 kush je

 Për babën tënd

energjik

Nënë tënde të mire

 Të jesh gjel

 ngadhnjyes i

Vendlindjes sate

 Shqiponjë më krahë

 atdheun tënd shpirt i shpirtit tim.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT