Thursday, June 13, 2024
BallinaVitrina e libritCikel poetik me poeten MIRVETE-KABASHI-LEKU

Cikel poetik me poeten MIRVETE-KABASHI-LEKU

FLAKË E VALË

Adili dhe Vita u ndanë

mes kënetës

 Nuk e di ku u takuan

 pas vitesh

Dashuria ndezi

gëzimin në dritën e

 mekur

Pabesia mes

shkretëtirës flinte

Në Altarin e gurtë

Argjiroja gurëzuar

Lulen e Kujtimit e hoqi

nga dheu

Ah, dashuria ky det

i dallgëzuar

Në Dardani kishte

mbërritur Odieseu?

ËNDËRROVA

Nënë

Më erdhe në ëndërr

Lotët e mi

 Pikonin në faqet e tua

 Në vesh

 Më pëshpërite

“Bija ime mos u

gjunjëzo para shtrëngatave

Jeta i ka të papriturat e veta

Dashuroje

Diellin

Ylberin

Valët e lumit

Jeto më shpirtin

 përrallor”

KUR SHKRUAJ

Kur shkruaj pa emrin

tim

Gjithë me lot syri më

mbushet

Si një krua që veç

Rrjedh

 Kur gëzimi e humb

shpresën

Si udhëtar që udhën

 s’gjen.

Kur bie borë e mali

 zbardhet E acari çdo gjë ngrin

Ashtu shpirti im është

ftohur

Kur nuk jam

Ajo që jam

Kur shkruaj vargje pa

një emër që ta din se

kush krijon.

Në këtë botë te

çoroditur edhe këtë

 më kërkojnë.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT