Tuesday, January 31, 2023
BallinaVitrina e libritSofia Gjinika-DHURATA.

Sofia Gjinika-DHURATA.

DHURATA.

Merre dhuratën e shpirtit tënd dhe eja
Diçka të bukur për ty kam përgatitur,
Në kopshtin tonë, Marsin e veshi reja
Zemrat tona ndoshta pak u kanë krisur.


Merre mike dhimbjen tënde dhe eja,
Për kënaqësinë që kam në këtë krishtlindje
Sa e trisht pa ty, na kaloi kjo vjeshta
Të shoh pamjen tënde zverdhem në pritje.


Për të arritur, merre butësisht keqardhjen
Në sytë e mi, dora jote të kalojë frikën time
Paqen të festojmë, mos ta përmëndim ngjarjen
Për të lehtësuar sado pak këtë krishtlindje.


Merre mike dhuratën tënde, nëse do eja
Ne i dimë ndjenjat e fshehta të kristalta
Zbrazdësin e marsit ta veshë e blerta
Të shtrëngojmë duart, kjo të jet dhurata.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT