Tuesday, January 31, 2023
BallinaVitrina e libritSheremet Foniqi-Metafora e vargjeve

Sheremet Foniqi-Metafora e vargjeve

Metafora e vargjeve

Moren vargjet krahë
filluan të fluturonin dhe shkuan
në sheshin e dëshmorëve
Dhe më ta po flasin

Vargjet u bënë si rrebeshe plumbash
filluan të ecin nëpër flakë e tym
E larguan atë barbar dhe u bënë roje
drite në vendin e vet…

Kur valvitet flamuri
Në paqe e liri vargjet hedhin valle
me plis t’bardhë në krye
Në vendlindjen e Adem Jasharit
e Ahmet Delisë

Edhe zogjtë të gëzuar në qiell
ngrihen me vrull n’fluturim…
Edhe zanat e malit,bukur po këndojnë
Për dëshmorët që për këtë tokë ranë…

Shpresa

Në mes të vargjeve të mia
shihet një shpresë
Një lumturi që një ditë do t’ndrisë
sikur një kandil që gjithmonë bënë dritë


Në mes vargjeve të mia
shihet që atje larg ka lindur dielli
Dhe ka leshuar rreze të arta,që dikur
do ma ngrohin shpirtin tim


Në mes vargjeve të mia
shihet një shpresë
Kujtohen ato ëndrrat e mia
që një ditë do të bëhen realitet
Për ato shpresat e mia


Në mes vargjeve të mia
degjohet ai kroi i fshatit tim
duke gurgulluar e une çdo ditë
Freskohem më ata ujë të bekuar


Në mes të vargjeve të mia
shihet një rimë, ku ngjyrat e vargjeve
përjetësohen,më shpresë se do t’burojnë
Këngë me melodi nga buzët e kohës

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT