Tuesday, October 3, 2023
BallinaVitrina e libritSheremet Prokshi-VALLË KU PO FLE DREQI?!...

Sheremet Prokshi-VALLË KU PO FLE DREQI?!…

VALLË KU PO FLE DREQI?!…

Të hënën,
Të marten,
Çdo ditë në Drenicë,
Hapur bisedohet
Për ty Mitrovicë.


A do vijmë
Një ditë,
Ditë më përtej Ibrit,
Të lirë t’i shfletojmë
Fragmentet e librit.


Tregime
A drama,
Nuk ka rëndësi,
Mjafton të ndërthuret
Kjo me histori.


E t’ia themi botës
Kush ishim, kush jemi,
Kush po na bën hile
Dhe ku po fle dreqi!


Andej asaj ure
A mos diku tjetër,
Apo pak më tepër
Në Evropë të vjetër.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT