Monday, December 11, 2023
BallinaVitrina e libritPetro L. Sota -EPISOD

Petro L. Sota -EPISOD

EPISOD

S’po shkruaj si të tjerët, çdo ditë,
Se edhe ti, më lexon shumë rrallë,
Dhe më thua;- se disa nga poezitë
Kanë më pak ndjenjë, se sa mall.

E pastaj, e le librin diku mënjanë,
Është një zakon, që e bën ashtu kot,
Por dëshira mua prapë më mban,
Si të dehurin, që nuk e le pijen dot.

Që s’po e le, shkak duhet të ketë,
Por nuk është ves, apo ndonjë trill,
Ndoshta, ti ke të drejtë kur më flet,
Dhe mendimin tënd, nuk e shpërfill.

Të lënë mënjanë librin, kur e shoh,
Në trotuare i përbuzur, ndihem keq,
Por ti sonte je plot hir, sikur s’të njoh,
Mendimi për flirt, më vjen si për dreq.

Strukesh pa faj, si në libër shkronjat,
Më provokon e zbuluar për t’u zbavitur,
Ashtu e freskët e me trille porsi zonjat,
Më bënë për vete, me sy të venitur.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT