Thursday, April 18, 2024
BallinaVitrina e libritNjë poezi e bukur nga nxënësja Florentina Mujota

Një poezi e bukur nga nxënësja Florentina Mujota

Një botë e tërë e fshehur në ty
Mrekulli e pavdekshme, kudo te dërgon
Me cdo rresht që lexoj,më lartëson

Në faqet e tua, mendjet me te shquera frymojnë
Krijuan kryevepra që ne me to të rrojmë

Libër i pavdekshem ,mik i njohur
Që faqet e tua do t’i këndoj per jetë
Te mbledh e të lexoj me zërin tim te ndrojtur
Por shkronjat e tua e ngrisin zërin vet

Të dua o libër se ti je ushqim i mendjes
Që mban të gjallë shpirtrat dhe lexuesit
Me ty ndizen zemrat dhe harrohet vuajtja
Sepse tek ti gjendet e verteta dhe çlirimi
Pa ty nuk do te rronte as njerëzimi.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT