Saturday, October 1, 2022
BallinaVitrina e libritMaliq Torra-PËRPARA MEJE

Maliq Torra-PËRPARA MEJE

PËRPARA MEJE
( Lirikë Vere )
Përara meje , eh , çfarë femre !
Shtegun e gjirit pakëz zbuluar .
Një Korçarkë , melhem zemre .
Sa mall kam për ta përqafuar !


Mos më pyesni në e kam njohur .
Asnjëherë , as parë , as shikuar .
Mosha s’më ka topitur e lodhur ,
Se me të bukurat jam dashuruar

.
Ja , kështu , njeriu bie në mëkat .
Po vallë , përse krijohet bukuria ?!
Oh , mëkatari lindkërka me fat ,
Mëkatet e tij i mbajtët Perëndia !


Përpara meje një Korçarkë perri .
Ngritur pakëz fustani sipër gjurit .
Nga mish e gjak jam si çdo njeri .
Në djall vaftë dhe kjo pune burrit !

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT