Saturday, December 9, 2023
BallinaVitrina e libritGezim Deda-BURIME SHPIRTI

Gezim Deda-BURIME SHPIRTI

BURIME SHPIRTI

Gërmat mbledh, dhe i bëj varg
Dhë me vargjet, formojë poezi
Marre penën, e ngjyros me boje
E shkruaj më pasion, dhe dëshirë


Do te shkruaj, çdo ditë vargje
Çfarë ndjenë, ky shpirti im
Penë e bojë, edhë letër
S’mi ndalon, dot asnjëri


Mendimet, shpreh në poezi
E flasë, me shpirtin e lirë
Dhë pse dikujt, si behet qefi
Të komentojë, si t’ket dëshirë


S’mburrem kurrë, me gënjeshtra
Çfarë hedh, i shkruaj me pasion
Nga shpirti im, buron e vërteta
Se pse kështu, shpirti ma don


Do të shkruaj, deri sa të vdese
Çfarë degjon veshi, e shikon syri
Mendimet e mija, do shpalosë
Dhe s’ma ndalon”njeri” frymëzimin

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT