Friday, February 23, 2024
BallinaVitrina e libritMimoza Eliona Osmani -Poetët u bëjnë magji , magjive...

Mimoza Eliona Osmani -Poetët u bëjnë magji , magjive…

Poetët u bëjnë magji , magjive…

Shtrëngojë si guacka, kapakët e syve,
dhe heshtja më flet ,se dhimbjet m’i di ,
poetët u bëjnë magji ,magjive
dhe jo më lotin, melodi …

Më rrodhën ashtu ,si miq të pa ftuar,
kitarën e zemrës ,më lagën me vesë,
por tingulli i shpirtit, s’është varg i dështuar,
është malli jehonë, i syve të zezë…

Si pikat e shiut, më ranë mbi kitarë,
dy lotë ,si dy nota ,tek bëjnë melodi,
s’ja them asnjeriut ,që s’shuhet ky zjarrë,
askush s’më beson, që s’pyet për shi…

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT