Sunday, July 21, 2024
BallinaNatyraKanionet e Osumit ne Skrapar

Kanionet e Osumit ne Skrapar

Krahina e Skraparit shtrihet në juglindje të Beratit. Çorovoda është zona urbane më e zhvilluar – diçka më shumë se 50 kilometra larg, rreth një orë e gjysmë rrugë me makinë. Nga ky qytet, fshatrat përreth dhe pjesa e kanioneve janë lehtësisht të arritshme.

Kanionet janë formuar prej forcës gërryese të lumit Osum gjatë dy-tre milionë viteve. Lumi në periudha të ndryshme dhe sidomos në kohë me reshje, ndryshon ndjeshëm prurjet, dhe vitet e fundit është preferuar për aktivitetin e rafting – vozitje në gomone përgjatë rrjedhës së rrëmbyer të lumit.

Credit : Web

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT