Friday, May 24, 2024
BallinaVitrina e libritÇaste Poetike -Brixhilda DEDE

Çaste Poetike -Brixhilda DEDE

NATYRALES I ZE VENDIN VIRTUALITETI

—————————————————–

Ne luanim kukafshehti fëmijë,

libra shpesh lexonim,

Por me tepër, pëlqenim letrat,

Për dashurinë, kur shkronin

Ne psonisnim ( blinim) me kërma ( leke) dyqaneve,

Me prindërit shpesh bisedonim

Ne natyrën e qete shëtisnim

Me ndjenja, dashuronim

Brezi i ri,

ka videolojera, meme, pazar amazonë,

Biseda sociale internetit,

Ku shpirtrat drejton një padron

Aty ku bota shpirtërorë vdes,

Dhe ndjenja skematizohet

Skllav mes zinxhirësh lidhur,

Mbetur, pa ndjenja njerëzore

***

Unë shpesh puth kujtimet e hershme,

Kur fëmijët ishin te vegjël,

Se jam mësuar te ndiej ngrohtësi,

Jo te jetoj, mes nje bote te verbër

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT