Monday, May 20, 2024
BallinaVitrina e libritÇaste poetike me poeten Gerta Bandilli Becka

Çaste poetike me poeten Gerta Bandilli Becka

Të kanë treguar për një histori,

Një histori me yje dhe çmenduri,

Si në mbrëmje ai e puthi me mall

Në mëngjes ajo me dashuri.

Të kanë treguar si u ndanë ata

Ka qenë dimër e di me siguri

Në mëngjes ajo harroi ta puthte

Në mbrëmje në akull u kthye ai.

Të thanë si e kërkuan njëri – tjetrin,

Në skajet e botës pa cak,

Ai harroi të përdorte busullën

Ajo hartën se përdori aspak.

Të kanë treguar për një dashuri,

Një dashuri si çdo histori,

Si një mbrëmje ai e braktisi,

Në mëngjes atë s’ e pa njeri.

…………………………………………………………………….

Më jep një ditë ekstra

Një ditë prej trëndafili

Ose prej shikimi

Vetëm ma jep, nuk ka rëndësi

Cilit muaj ia shton

Mjaft që e shton për mua

Që unë të të dua vetëm ty,

Të të pres vetëm ty

Të bëj që të bien puthje nga qielli i nëntorit

Ose prekje nga qielli i marsit

Asnjë muaj nuk do të zemërohet nëse më fal

Një ditë ekstra

Ma fal prej trëndafili

Ose margarite

Vetëm lulet kanë fuqinë

të dhurojnë një ditë extra

Lulet dhe dashuria

……………………………………………….

QYTETI NË GJUMË

Fli!

Qytet i grindur

Me klithmat e fëmijëve

Dhe ninullat e ëmbla

Që ndërpriten

nga kolla e pleqve.

Fli!

Fashiti pëshpërimat

Rënkimet mbaji në gji

Dhe ëndrrat e frikshme

Mos i trego në rrjedhë uji.

Fli!

Gjithë natën e pikturuar

Me kristalte yjesh

Dhe hënën që përgjon

Dritaret

Dhe në mëngjes

Zgjohu përsëri.

………………………………………………………

NDONJË DITË

Përtej të përditshmes

Ku je ti,

Ku jam edhe unë

Gjymtuar nga pritjet,

Ka një qiell rozë,

Por që pas gjithçkaje

Është thjesht reflektim.

Përtej të përditshmes

Ku je ti

Që për t’u bërë interesant

Mbështillesh me harresë,

Ku jam edhe unë

Që qesh me kapriçot

Prej fëmijë,

Ka një rrugë,

Por që pas gjithçkaje

Përshkohet edhe vetëm.

Përtej të përditshmes

Tënde

Dhe të përditshmes time

Ka gjithmonë diçka

Që domosdoshmërisht

Nuk duam t’i japim

Kuptimin e rutinës,

Por që e vrasim

Me dinakëri,

Sepse mendojmë

Se kështu tregohemi

Më inteligjentë

Se paraardhësit…

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT