Thursday, April 18, 2024
BallinaVitrina e libritJakhongir NOMOZOV-MOS DESHTOVA

Jakhongir NOMOZOV-MOS DESHTOVA

MOS DESHTOVA ?

Nuk arrita të takoj lumenjtë,
Zoti im!
Dhimbja rrethonte ditët dhe javët.
Përrenjtë që më kërkonin u thanë
Për shkak të sëmundjes së pamëshirshme.

Nuk arrita të takoj gjerësinë,
Zoti im!
U mbylla i vetëm në dhomën time
. Dallëndyshja trokiti në xham
për të më thënë se Pranvera kishte ardhur

dhe tashmë prapë ka ikur.
Nuk arrita të përmbush ëndrrat e mia,
Zoti im!

Ngarkuar me pikëllim mbi supet e mia.

Dhimbjet e skllavëruan shpirtin tim të pastër.
A kam qenë skllav i torturave të mia të vjetra?
Nuk arrita të takoj detet
, Zoti im!
Fryma e zjarrtë më djeg fytin.
Më sill lirinë e aromës, të lutem!
Dhe ti erë e çartur
më sill lajme për lirinë!


Përktheu; Rifat ISMAILI

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT