Thursday, June 13, 2024
BallinaVitrina e libritLinda Fana-Kosova ime

Linda Fana-Kosova ime

Kosova ime

Kosova, troja ime e lashtë,
Në zemër të Ballkanit shkëlqen gjithmonë.
Historia jote e lavdishme dhe e gjatë,
Me trimëri dhe ballëkryq, përjeton.

Fusha e gjelbër, male të larta,
Lumenj të kulluar, thatësira dhe liqejë.
Kultura jote e lashtë, traditat shumëfish,
Bashkimi yt, çelësi për jetë të mbretit.

Vendlindja ime e bukur dhe e shenjtë,
Kosova ime, me ty jam krenar.
Në qiellin tënd, yjet ndriçojnë me shumë xhan,
O vendi im i bekuar, përjetë do të dashurojë.

Vështroj diellin, dhe shpresa rritet,
Kosova ime, në zemrën time qëndron gjithmonë.

Shkëlqen fytyra e Shqipëris

Në Shkodër, qytet buzë liqenit kaq të kthjellët,
Malet formojnë një grup madhështor.
Historia këtu është e rrënjosur thellë dhe e lashtë,
Në Shkodër, zemra e Shqipërisë rreh kaq shpejt.

Kalaja, krenare dhe e fortë në kodrën e saj,
Nga atje e kaluara jeton e gjallë.
Ura mbi lumë, plot jetë dhe dritë,
Në Shkodër shkëlqen fytyra e Shqipërisë.

Njerëzit këtu, kaq të ngrohtë dhe të mirë,
Në Shkodër duan të jenë gjithmonë të bashkuar.
Kultura lulëzon kaq bukur në këtë qytet,
Në Shkodër, ku tradita dhe moderniteti ecin krah për krah

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT