Monday, May 20, 2024
BallinaVitrina e libritBekim Blaku-LINJË SHPIRTI

Bekim Blaku-LINJË SHPIRTI

LINJË SHPIRTI

Të “paprekshmit”
Jetojnë vetëm në iluzionin vetanak,
S’ka të paprekshëm

Të “paarritshmit”,
Nëse ekzistuan ndonjëherë
Kan vdekur qëmoti,
Çdokush e çdo gjë mund të arrihet

Duhet kohë, shumë kohë
Duhet punë, shumë punë
Dhe, durim, shumë durim

Të gjithë të pacipët, debillët
Të gjithë gojëkëqinjët, hipokritët
Të neveritshmit, neveritësit
Në veçanti narcisoidët,
Sa më larg, më mirë

Të tillët të duan kukuvajkë rrugësh
O të ndjekësh rrugën e kukuvajkave

Sidoqoftë, unë vesha parzmoren
Çdo furtune gjoksin do ia tregoj
Do i këndoj Lirisë me nota shpirti
Deri n’blerimin e Pranverës
Në shpirtrat e Njerëzve

Atëherë, mbase,
I gëzohemi edhe më shumë
Lirisë.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT