Thursday, June 13, 2024
BallinaLajmeNë dhomën e ndenjes gjen gjarprin e dytë më helmues në botë

Në dhomën e ndenjes gjen gjarprin e dytë më helmues në botë

Një fëmijë që jetonte në shtetin australian të Queensland gjeti një gjarpër vdekjeprurës në shtëpi.Kafshimi i kësaj kafshe mund të mos vërehet në fillim sepse dhëmbët i ka të vegjël.Ekipi Sunshine Coast Snake Catchers, i cili erdhi në shtëpi pas njoftimit, përcaktoi se gjarpri ishte specia e dytë më vdekjeprurëse në botë.

Gjarpri ‘Taipan’, i cili haset vetëm në Japoni, konsiderohet më vdekjeprurës se gjarpri i kafet i lindjes.
Një person i kafshuar nga gjarpri lindor kafe mund të përjetojë paralizë dhe gjakderdhje të pakontrollueshme për shkak të toksinave në helm.Helmi i gjarprit përmban neurotoksina të fuqishme presinaptike, prokoagulantë, kardiotoksina dhe nefrotoksina.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT