Thursday, July 25, 2024
BallinaVitrina e libritÇaste poetike me poetin Sheremet Prokshi

Çaste poetike me poetin Sheremet Prokshi

AI ÇAST MËRZIE QË S‘MBAROI KURRË

…………………………………………………….

Varreza ishte e ftohtë atë ditë

Ai çast mërzie që s‘mbaroi kurrë,

Për herë të parë aty je shtrirë

Dhe veç një natë ti ke bërë gjumë.

Në atë natë terri tepër të gjatë

Edhe pëllumbat i kaploi stresi,

Sepse ti ishe nga ato nëna

Që zgjohen herët në ag mëngjesi.

Aty veç trupi prehej në paqe

Si lëndë e ngurtë gjente qetësi,

Dhe SHPIRTI YT i bardhë si drita

U ngrit lart qiellit me urtësi.

Po asaj rruge edhe ne vijmë

Nuk e di kur, veç do mbërrijmë,

Dhe sigurisht, ka ndonjë vend

Nën hije peme së bashku rrimë.

Ndoshta e gjejmë një sofër druri

Rendim rreth saj me gotë në dorë,

Flasim e qeshim, muzikë dëgjojmë

Derisa gjumi heshtur na kotë.

Me tinguj kënge e shkëlqim yjesh

Vendi ku flejmë nuk mbetet bosh,

Ndërkohë në ëndërr i thuri vargje

Nipit të vogël sykaltërosh.

Thonë kohë e gjumit është arkiv

Ruan, sistemon mijëra kujtime,

Dhe në atë fond vendin e artë

E ruaj për TY O NËNA IME.

Sheremet Prokshi

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT