Friday, May 24, 2024
BallinaVitrina e libritCHARLIE CHAPLIN: KUR NISA ME E DASHTË VETVETEN

CHARLIE CHAPLIN: KUR NISA ME E DASHTË VETVETEN

Kur nisa me e dashtë vetveten
e kuptova që gjithnji e në çdo rast 
jam n’vendin e kohën e duhun. 
E e kuptova që gjithë çka ndodhë asht’ e drejtë – 
prej atëhershit muj me qenë i qetë. 
Sot e di: quhet BESIM.

Kur nisa me e dashtë vetveten e kuptova sa shumë mun’ ofendohej dikush
Kur provojsha me detyrue dëshirën teme mbi këtë person,
edhepse e dija që nuk asht’ koha e duhun
dhe ky person nuk asht’ i gatshëm për të.
Sot e di: quhet ÇLIRIM.

Kur nisa me e dashtë vetveten
Mujta me njoftë që dhimbja emocionale dhe vuejtja
janë veçse nji shenjë paralajmëruese se po jetoj kudrejt së vertetës teme.
Sot e di: Quhet Të JESH AUTENTIK.

Kur nisa me e dashtë vetveten
E ndala mallin për nji jetë tjetër
edhe e pash që gjithça rreth meje ish veç kërkesë për me u rritë.
Sot e di: Quhet PJEKURI.

Kur nisa me e dashtë vetveten
Ndalova së shmanguri vetvetën prej kohës së lirë
dhe ndalova së skicuemi projektesh madhështore për të ardhmen.
Sot baj vetëm atë që më ngazëllen e më kënaqë,
atë që du e çfarë ma gazmon zemrën,
në mënyrën e tempon teme.
Sot e di: Quhet ÇILRTËRSI.

Kur nisa me e dashtë vetveten
Lash krej çka s’asht e shnetshme për mu,
ushqimet, njerëzit, gjanat, situatat
dhe gjithçka që tërheqë poshtë e larg vetvetes.
Në fillim e queja “egoizëm i shëndoshë”,
po sot e di: quhet VET-DASHNI.

Kur nisa me e dashtë vetveten
Ndalova s’dashtni me pasë gjithë të drejtë
kështu kam qenë ma pak n’gabim.
Sot e njoh: Quhet MODESTI.

Kur nisa me dashtë vetveten
refuzova t’vazhdoj s’jetuemi në t’shkuemen
dhe t’shqetësuemi për të ardhmen.
Tash jetoj vetëm në këtë moment ku GJITHÇKA ndodhë,
kështu jetoj çdo ditë dhe e quej VETËDIJE.

Kur nisa me dashtë vetveten
E njofta që t’menduemit tem
mundet me m’ba t’trieshtuem e me m’s’mu.
Kur i thirra forcat e zemrës teme,
mendja ime u ba me nji partner t’rand’sishëm.
Sot e thirri këtë lidhje URTI E ZEMRËS.

Nuk kemi pse tut’mi prej ma shumë diskutimesh,
konfliktesh e problemesh me vetveten e të tjer’t
meq’ edhe yjet nganjiherë përplasen ndërmjetveti
e krijojnë botna t’reja.
Sot e di: KJO ASHT JETA!

Përktheu: Dardan Velija

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT