Monday, May 20, 2024
BallinaVitrina e libritGjERGJ KASTRIOTIT SKËNDERBEUT- Poezi nga Fadil H. Curri

GjERGJ KASTRIOTIT SKËNDERBEUT- Poezi nga Fadil H. Curri

GjERGJ

KASTRIOTIT-

SKËNDERBEUT

I.
Pallën në dorë sa herë e shtrëngonte,
Sa herë e tundte ajo vringëllonte,
Me fuqi trimëri besë e burrëri,
Armikun çdo herë e tmerronte!
II.
Bashkoi fjalën me urti,
Djepin me djep e syrin me sy,
Bashkoi Toskë e bashkoi Gegë,
Bashkoi Komb e bashkoi Fe,
Në tryezën dhe në Sofrën e madhe Atdhe!
III.
Mbrojti nderin, traditën besën e Mëmëdheut,
Mbrojti nderin e Zonjës Evropë,
Mbrojti nder, traditë race e mbrojti Fe,
Në tokën e Arbërit, ai i Madhi Skëndërbe!

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT