Friday, February 23, 2024
BallinaVitrina e libritShefik Arifi -MAL KA QËNË, MAL DO BËHET

Shefik Arifi -MAL KA QËNË, MAL DO BËHET

Për secilin fliste në fshat,
se ca nga ca ikën urtë e butë,
të tjerëve u dukej se fliste përçart,
por fjalët e gjyshit ishin si fjalë e urtë.


Do vijë dita, kur fshati s’do bëjë më përpjetë,
bukuria e tij do na iki nga sytë,
mbi fshatrat tona do bien rrufetë,
do të braktisen nga ne përditë.


Edhe pse fshati ish hambari dikur,
për fjalët e gjyshit tregojnë edhe sot,
në fshat më s’vihet gurë mbi gurë,
fshati, veç kujtime të falë dhe më bënë të derdh lot.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT