Thursday, April 18, 2024
BallinaVitrina e libritSava Fezga Branko-Buzëqeshja

Sava Fezga Branko-Buzëqeshja

Buzëqeshja

E qeshura e saj depërtonte qelizat,
Si kristale qelqi ndriçonte kudo,
Tek të tjerët Rrezatonte shkëlqimin,
Dhe se mjergulla e mbulonte herë pas here.


Grimca shkëndiash batuta fjalesh,
Fluturonin e gazi shpërthente,
E veçanta në zmeraldet që nxirrte nga goja,
Kishin fines, eleganc mbas çdo shprehje.


Mundoheshin buzqeshjen t’ja vrisnin,
Smira,egoja jetë e vështirë,
S’pyeti nga ferrat ballë i bëri
Të mbes e paster e bukur gjithnjë.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT