Thursday, June 13, 2024
BallinaLajmeShqipja është tashmë gjuha e huaj më e folur në Zvicër, pas...

Shqipja është tashmë gjuha e huaj më e folur në Zvicër, pas anglishtes

Sipas një sondazhi të ri të Entit Federal të Statistikave, në shifra absolute për herë të parë gjuha shqipe është me folura në Zvicër, pas gjuhës angleze. 

Për vite të tëra, portugalishtja ishte gjuha e huaj më e folur në Zvicër pas anglishtes

Shqipja flitet veçanërisht gjerësisht në Cyrih, Winterthur, Bazel dhe St. Gallen. 

Në vendin e tretë ndër gjuhët e huaja më të folura në mbarë vendin është gjuha portugeze, e ndjekur nga spanjishtja dhe serbishtja.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT