Thursday, April 18, 2024
BallinaVitrina e libritAgim Doçi-KU KEMI LERË?!

Agim Doçi-KU KEMI LERË?!

KU KEMI LERË?!

Në ç`vend kemi lerë ?
Krenarë dhe të dhjerë ?
Në Shqipëri !
Ku të hedhin më shume baltë ?
Dhe fajdet ti grijnë paratë ?
Në Shqipëri !
Ku jetojmë aq të gëzuar ?
Xhepat bosh , derën e blinduar ?!
Në Shqipëri !
Ku ka bakër , krom dhe arë
Po s`ke ujë as për tu larë
Në Shqipëri !
Ku spiuni bën transparentin ?
Ku vampirët bëjnë Parlamentin !?
Në Shqipëri !
Ku ta vrasin Deputetin ?
Ku s`e pjerdhin Presidentin ?
Në Shqipëri !
Ku Qeveria punon me banda ?
Ku na mban gjallë veç kontrabanda ?
Në Shqipëri !
Ku ka vlerë më shumë Gomari
Se shkencëtari apo shkrimtari !?
Në Shqipëri !
Ku Qeveria luan Nastradinin ?
Ku sigurimsi të vjedh persekutimin ?
Në Shqipëri !
Ku i veshin në kokë çorapet ?
Ku kallashi i lan hesapet !
Në Shqipëri !
Ku s? punojnë hiç Kombinatet !
Ku hajdutët ngrejnë pallatet ?
Në Shqipëri !
Ku pëlcet , kërrcet dyfeku ?
Ku pa punë , fitohet leku ?
Ku hedh valle serbi dhe greku ?
Në Shqipëri !
Ku ka ?paqe? , ?rend dhe qetsi? ?
Ku ujku për ujkun është njeri ?
Në Shqipëri !
Ku jeton një popull e nuk ka të dytë ?
Që bën sherr me vehten dhe vehtes i nxjerr sytë !?
Në Shqipëri !
Ku vishet gjithë populli më trim i botës
Me tesha të vdekunish të kurvë Europës !?
Në Shqipëri !

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT