Thursday, April 18, 2024
BallinaVitrina e libritMaliq Torra -E DUA JETËN

Maliq Torra -E DUA JETËN

Jetën fort kush nuk e deshi ?
Në këtë botë askush s’u nginj .
Sa ish gjallë , qau dhe qeshi .
Hap pas hapi gjersa u thinj

.
E pas thinjash mendon prap ,
Me jetë s’ngopet kurrsesi .
Kush e bëri këtë botë zap ,
Varrit i shkoi me pangopësi .


Ndërsa unë qesh me jetën .
Më mjafton varfëria ime .
Sot po ua rrëfej të vërtetën .
S’më thyen ç’pata zhgënjime .


Askujt nuk i desha të keqe .
U betohen në Zot e Perëndi .
Mëshiroj ata që më vunë leqa .
Në jetë nuk kam urryer njeri .


Më mjafton frymarrja ime .
Të tjerëve u lashë pangopësi .
Të shumtët më falën zhgënjime ,
Po unë kurrë nuk urreva njeri .

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT