Thursday, June 13, 2024
BallinaVitrina e libritBotimet e rejaThe Hermetic Brothers of Egypt nga autori anglez Dr.David Harrison vjen ne...

The Hermetic Brothers of Egypt nga autori anglez Dr.David Harrison vjen ne gjuhen shqipe e perkthyer nga Mevi Rafuna

Duke e lexuar këtë libër të autorit Dr. David Harrison më shkoi ndërmend ta përkthej në gjuhën shqipe.

Për t’i dhënë lexuesit shqiptar dhe atyre të cilët janë të interesuar për dijen e lashtë mistike, një dritare sado të vogël në rrugëtimin drejt dijes…

Përveç një karakteri biblik dhe historik libri përmban në sfond figurën e Moisiut, atë të Faraonit dhe të Elias.

Në fund këtij libri ia bashkangjita edhe një artikull që flet për Masonerinë në Shqipërinë e Jugut në fillim të shek. XX.

Një listë e lozhave që jepen në këtë artikull duhet se patën ndikim në Kongresin e Manastirit dhe Pavarësinë e Shqipërisë.

Uroj që ky libër sado pak të jetë kontribues dhe frymëzues…

Faleminderit shumë Alfred Beka dhe Shtëpisë Botuese ‘’ Jakup Ceraja’’.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT