Monday, May 20, 2024
BallinaVitrina e libritMurtez Asllani-NË LIVADHE TË FSHATIT

Murtez Asllani-NË LIVADHE TË FSHATIT

NË LIVADHE TË FSHATIT

Në livadhe të fshatit
bari ka gjelbëruar
u ula në një skaj
kënaqesha duke i shikuar.

Një turrec këndonte
dallëndyshet silleshin vërdallë,
bilbili cicëronte hareshëm
më dukej sikur në përrallë.

Isha shumë i lumtur
zemra m’bëhej mal,
kur shikoja bujqit
kudo kishin dalë.

Ata punonin me vullnet
me makina e traktorë ,
dita u dukej e shkurtër
punonin edhe nga 10 orë.

Livadhet e mbushura me bar
e presin një kostar,
çdo gjë dukej bukur këtë ditë
mendoja dhe kënaqesha në bar.

Bëra disa fotografi
që do të mbesin kujtim,
për këtë ditë të lumtur
në livadhet e vendit tim.

Atje kah fundi i livadheve
lumi Sitnica gjarpëron
ia shton bukurinë natyrës
edhe pse nganjëherë vërshon.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT